Repensar el fet de ser, de conviure, de conèixer i de fer en clau de sostenibilitat.
L’alumnat de 1r d’ESO ha anat al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí per realitzar un taller sobre sostenibilitat i un altre sobre els plàstics, per completar el treball que han estat duent a terme durant el primer quadrimestre del curs dins del projecte La casa sotenible: residus zero.
Pel que fa al taller de sostenibilitat, han realitzat una sèrie de dinàmiques basades en la descoberta dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. Els han convidat a repensar quina hauria de ser la nostra actitud davant l’emergència climàtica actual, per tal de cercar unes relacions més harmonioses i sostenibles amb el planeta, la comunitat i cap a nosaltres mateixos.
Quant al taller sobre el plàstic, han reflexionat sobre aquest material que ha transformat les nostres vides. Què és el plàstic? De quins tipus n’hi ha? Quin ús en fem? A través de l’observació, la interacció i el diàleg han conegut què és aquest material fascinant i com s’ha fet omnipresent i imprescindible en les nostres vides.
Una selecció d’objectes del museu contraposats als seus homòlegs de plàstic els han ajudat a reflexionar sobre el valor dels objectes i com després del seu ús, sovint massa efímer, els passem a considerar residu.
Tot i que el treball ha estat intens, també han tingut temps per jugar, relacionar-se i gaudir d’un dia esplèndid!
Text per: Coordinació 1r Cicle