Un grand MERCI pour cet incroyable travail!

Enhorabona als alumnes de 4t de l’optativa de francès per posar imatge i veu en aquesta chanson pastiche que vam treballar el dia de la dona.

Es tracta d’una chanson pastiche on s’imita al màxim possible les imatges d’un videoclip i s’hi posa la veu; els alumnes de 4t ho han fet genial; s’han basat en la cançó original Balance ton quoi de la cantant belga Angèle, per això un cop vist el vídeo mireu l’original per apreciar la bona feina que han fet: https://www.youtube.com/watch?v=Hi7Rx3En7-k

Primer van treballar la lletra, calia entendre tot el que hi ha darrera d’aquesta súper reivindicació per part d’Angèle contra el sexisme. La cantant denuncia i fa entendre els nois joves que estudien a l’acadèmia que quan una noia diu no, senzillament vol dir NO; tant en el vídeo musical original com en el fet pels alumnes, es mostren aspectes que s’haurien de canviar de la societat, com per exemple la falta d’educació respecte el consentiment, les diferències salarials així com també les decisions que cadascú pren sobre el seu cos.

Un cop entesa la lletra s’han dividit el vídeo per minuts i escenes i s’han posat a treballar, a gravar, a actuar, a transcriure el diàleg i assajar la cançó; sempre disponibles! I finalment a editar i fer tot el muntatge. Nois i noies de francès: Sou imparables! Estic molt orgullosa de la vostra motivació i ganes! Això és fruit de la vostra feina. D’això se’n diu treball en equip! Gràcies i enhorabona a tothom que hi heu participat!.

Text: Cristina Casanovas