El dimarts 19 de març, en Daniel Uzquiano (@danieluzquiano), director de l’Escola d’Art de Tarragona (EADT), va venir a l’Institut Jaume I a fer una xerrada a l’alumnat de 2n de batxillerat d’Arts Plàstiques. La jornada s’emmarca dins del cicle de xerrades d’orientació que aquests dies estem duent a terme al nostre centre, per tal d’ajudar l’alumnat a veure el panorama de possibilitats sobre formació que hi ha més enllà del batxillerat.

El director de la EADT va explicar què es treballa en els diversos cicles formatius de grau superior d’art i disseny que s’imparteixen en el seu centre (Gràfica Interactiva, Animació, Gràfica publicitària, Il·lustració, Fotografia, Arts aplicades al mur i Joieria artística.). També va mostrar imatges de les instal·lacions i equipament de l’Escola d’Art, i ens va mostrar exemples de treballs de cadascuna de les especialitats, i vídeos on diversos estudiants expliquen la seva experiència i el seu pas per l’EADT.

L’Escola d’Art i Disseny de Tarragona, igual que la de Reus, pertany a la Diputació, i ambdues treballen molt lligades a projectes de l’entorn local i proper. Per això és una oferta molt atractiva per als nostres estudiants que volen continuar la seva formació superior en l’àmbit de les arts plàstiques i del disseny. S’acosta el final de curs, i tot i que existeixen les portes obertes de tots aquests centres, amb aquests tipus de xerrades l’alumnat perd la por, fa preguntes, surt motivat, i pot decidir si vol informar-se encara millor de forma autònoma. Agraïm moltíssim l’ajuda i assessorament d’en Daniel Uzquiano, i esperem poder continuar fent aquest tipus de trobades els cursos vinents.
Text: Montse Martínez