Grau Superior en Salvament i Socorrisme
Aquests ensenyaments capaciten per exercir professionalment la modalitat i especialitat de Salvament i Socorrisme. Té una durada total de 875 hores distribuïdes en un curs acadèmic. Una part d’aquestes hores es destina a la formació en un centre educatiu i una altra, a la pràctica en centres de treball. Amb la superació d’un cicle de grau superior s’obté el títol de tècnic o tècnica superior de salvament i socorrisme.
Requisits d’accés:
- Tenir el títol de tècnic en salvament i socorrisme. (Grau mitjà)
- Tenir el títol de batxiller o un títol equivalent a efectes acadèmics, tenir el títol de tècnic superior de formació professional o grau universitari. Les persones que no compleixen aquest requisit han de superar una prova general d’accés (cal tenir 19 anys o complir-los l’any en què es fa la prova).
Per cursar els cicles de grau superior cal formalitzar la preinscripció i presentar-la al centre i per a l’ensenyament demanat en primer lloc.
Per assignar les places, les sol·licituds s’ordenen segons la puntuació obtinguda en sumar:
- la qualificació mitjana del requisit d’accés al·legat,
- dos punts si la persona sol·licitant està domiciliada a Catalunya
Les sol·licituds que tenen la mateixa puntuació s’ordenen a partir d’un número de desempat que s’obté per sorteig.
Pel que fa a l’import de la matrícula, vegeu els documents que detallen els preus públics en els centres dependents del Departament d’Educació.
Consulteu els supòsits d’exempcions i bonificacions generals i específiques a l’apartat de preus públics.

Titulació
Tècnic Superior Esportiu en Salvament i Socorrisme

Durada
Un curs acadèmic (875 hores)

Mòduls de Bloc Comú
Factors fisiològics de l’alt rendiment
Factors psicosocials de l’alt rendiment
Formació de formadors esportius
Organització i gestió aplicada a l’alt rendiment

Mòduls del Bloc Específic
Planificació i programació de l’alt rendiment en salvament i socorrisme
Entrenament en salvament i socorrisme
Gestió del centre de salvament i socorrisme
Organització d’esdeveniments de salvament i socorrisme
Projecte final
Formació pràctica

I DESPRÉS QUÈ PUC FER?
Un cop acabat el grau, podràs continuar estudiant i fer qualsevol grau universitari sense necessitat de fer la Prova d’Accés a la Universitat.
També podràs treballar d’entrenador de màxim nivell de salvament i socorrisme, director tècnic, director de competicions, director d’escoles esportives, coordinador d’equips de rescat i socorrisme, coordinador d’unitats d’intervenció aquàtica, coordinador de socorrisme en esdeveniments i competicions esportives en el medi aquàtic.

ON TREBALLARÀS?
Entitats de caràcer públic o privat, entitats esportives municipals, patronats esportius, centres d’alt rendiment esportiu, centres de tecnificació esportiva, federacions esportives, clubs esportius i socials, associacions esportives, empreses de serveis turístics, centres educatius, instal·lacions aquàtiques i espais aquàtics naturals que ofereixen activitats aquàtiques i esportives en salvament i socorrisme, empreses de serveis dels sectors esportius, oci, lleures i turisme.