Erasmus

L’Institut Jaume I de Salou està adherit al programa Erasmus +. Aquest programa contempla la mobilitat d’estudiants i professorat entre diferents països de la Unió Europea per tal de fomentar l’educació integral de l’alumnat així com projectes cooperatius entre diferents centres educatius i la millora del coneixement de les llengües dels estats membres.

La vocació de mobilitat internacional de l’institut segueix progressant adequadament, a pesar de les dificultats dels temps que estem vivint.

El curs passat les activitats Erasmus + es van haver de suspendre, per raons òbvies, doncs ens varen confinar tot just el dia que començàvem el concurs de mèrits entre els alumnes dels cicles de grau mitjà per les 2 places que ens havien concedit i han romàs suspeses també pel curs 2020-2021.

A pesar d’aquests entrebancs, l’equip de mobilitat internacional ha seguit treballant i amb l’ajuda i col·laboració d’aquells companys a qui els hi hem sol·licitat -destacant Olalla Ruíz com a cap del grup de l’Escola Verda-, hem aconseguit dues fites molt importants que a ben segur ens ajudaran a augmentar la nostra presència, tant dels nostres alumnes com del nostre professorat, en les múltiples activitats que conformaran el nou pla ERASMUS + que la Comissió Europea ha presentat pel cicle 2021-2027. Aquesta ha apostat per invertir més fons que mai en aquest pla fonamentat en els valors de digitalització, inclusivitat, sostenibilitat i igualtat i que seran concretades en unes jornades virtuals a finals d’abril organitzades pel Ministerio de Educación y Formación Profesional.

Aquestes dues fites han estat aconseguir la ECHE, la Carta Erasmus d’Educació Superior (CFGS) i l’Acreditació ERASMUS KA120 en l’àmbit de la Formació Professional (CFGM), que facilitarà els procediments en que participem tant pels nostres alumnes dels cicles com pel nostre professorat.

L’EQUIP DE MOBILITAT INTERNACIONAL

Podeu consultar: