Durant el 2n trimestre, l’alumnat de 3r de l’ESO va exposar a l’alumnat de 2n el resultat del Projecte «Un passat per descobrir» a partir de tot un procés d’investigació i treball cooperatiu de manera interdisciplinar a les matèries de Ciències Socials, Llengua Castellana i Llengua Catalana.
Els grups de treball s’havien de posar a la pell d’una agència de viatges que ofereix rutes culturals d’artistes del Renaixement que té el seu punt de partida en la localitat de naixement de l’artista i té parada
a d’altres localitats que van tenir relació amb l’artista, ja sigui de manera vital o per haver deixat la seva empremta artística.
Per tal de convèncer els possibles clients de 2n de l’ESO, els grups tenien tot un seguit de material de suport com tríptics, cartells i la ruta en un Mymaps. A més, davant els atacs a algunes obres d’art per a fer
diferents reivindicacions, avisaven del respecte al patrimoni cultural.
L’alumnat de 3r amb aquest projecte, a més de gaudir de l’art del Renaixement, va poder viure l’experiència de la construcció del coneixement de manera col·laborativa i compartir-lo amb altres grups de la comunitat educativa.
Text: Enric Rabassa