Divendres 6 de maig, un grup de delegats i delegades ambientals, junt amb els alumnes de l’aula SIEI, vam portar a terme una acció de neteja a la zona Emprius.

A primera hora del matí vam anar caminant des de l’institut pel passeig 30 d’octubre i voltants fins a les pistes esportives recollint i geolocalitzant els residus que anàvem trobant. Ben equipats amb guants i sacs proporcionats per l’agència de residus de Catalunya (@residuscat).

Vam recollir més de 20 kg de brossa i vam fer fotografies de zones on s’acumulaven una gran quantitat de residus voluminosos (restes de materials de construcció, mobles, matalassos, roba…) que no vam poder recollir per qüestions de seguretat.

L’activitat s’emmarca en la jornada Let’s clean Up Europe! que es va celebrar els dies 6, 7 i 8 de maig a tota Europa i que pretén  conscienciar sobre la gran quantitat de residus que llencem de forma incontrolada realitzant  accions de sensibilització a través de la recollida d’aquests residus abocats il·legalment.

En acabar l’activitat els  participants van ser obsequiats amb un porta entrepà reutilitzable, gràcies a la  subvenció centres educatius i ampas de l’Ajuntament de Salou (@ajsalou).
Text: Olalla Ruiz