El divendres 15 de desembre, l’alumnat del 1r i 2n de batxillerat d’arts plàstiques de l’Ins Jaume I de Salou va fer una sortida a Barcelona, acompanyat pels professors David Branchat i Montserrat Martínez. L’objectiu va ser visitar la col·lecció d’art modern del MNAC, conèixer el pavelló Mies Van der Rohe, i assistir a l’exposició del Caixafòrum titulada Art i Natura. Un segle de biomorfisme.

Al Museu d’Art Nacional de Catalunya, els estudiants van poder veure les obres dels principals artistes catalans, des del neoclassicisme fins a les tendències de finals del segle XX. La mostra, que s’estructurava en quatre àmbits (l’artista modern, el Modernisme, el Noucentisme, Art i Guerra Civil i de l’avantguarda a la postguerra), incloïa escultura, pintura, cartellisme, fotografia, arts decoratives i cinema, i permetia copsar el context social, històric i artístic, així com les connexions internacionals dels artistes i moviments de Barcelona i Catalunya.

Al Caixafòrum, l’exposició visitada, proposava una reflexió sobre la relació entre l’art i la natura, entre la cultura i la ciència a través peces emblemàtiques d’art contemporani de la col·lecció del Centre Pompidou. Va ser una jornada intensa i profitosa que esperem que puguem repetir en propers cursos.

Text: Montse Martínez