L’espectacle Quanta guerra! ha estat interpretat per les alumnes de 2n de BAT d’Arts escèniques i del treball escenogràfic se n’ha fet càrrec l’alumnat del BAT Arts Plàstiques de 1r.
S’ha fet a partir de la reflexió de diverses situacions sobre la II Guerra Mundial. Cadascuna de les alumnes va triar un personatge i li va donar veu, en forma de monòleg, situant-lo en aquest moment històric. Pel que fa a les cançons, les enregistrades eren cantades per les alumnes i també les vam poder sentir cantar en directe. Quant a la dansa, elles mateixes van crear les coreografies.
Van presentar diversos personatges relacionats amb les vivències a l’Alemanya nazi d’una de les nostres protagonistes, l’àvia. Alguna de les situacions estava basada en fets reals, com és el cas de Hedy Lamarr, Esther Bejarano, Anna Frank, subtilment la Neus Català, el discurs pacifista de Charles Chaplin a la pel·lícula El gran Dictador, altres són històries de vida de persones anònimes.
Tot plegat s’ha convertit, malauradament, en històries de rabiosa actualitat, perquè les guerres, contràriament al que pensàvem, encara colpegen la humanitat. Qui ens havia de dir que durant el treball d’aquesta obra esclataria una terrible guerra més?
Per acabar, agrair a l’equip directiu del centre i als nostres companys docents facilitar-nos els assajos cedint-nos l’espai de la sala d’actes.
Aquest espectacle ha estat coordinat per les professores Laia Domingo (Dansa), Lídia Pérez( Volum I), Rosa Sanahuja (Cant) i Antònia Farré (Teatre).
Volem que aquest treball sigui un cant a la vida, a la pau, un cant a la reflexió i al rebuig de qualsevol guerra. NO A LA GUERRA!
Fins l’any vinent!