El projecte La casa sostenible. Residus zero l’ha realitzat l’alumnat de 1r d’ESO, juntament amb els seus tutors i les seves tutores, durant el primer quadrimestre del curs. 

Durant el projecte s’han informat sobre la destinació dels residus, els costos, els beneficis i els impactes socioambientals. A més a més han abordat la problemàtica d’excés d’envasos, de productes innecessaris i d’ingredients perillosos per al medi ambient o per als consumidors amb l’objectiu d’impulsar i assolir una nova cultura del consum amb hàbits baixos en residus. 

A partir de moltes activitats han conegut  models i sistemes de gestió de productes que afavoreixen la reducció i la prevenció de residus i han descobert productes alternatius als emprats a una casa convencional en els àmbits d’higiene personal, neteja de la llar i cosmètica. 

El repte ha estat construir en grup les estances d’una casa i ajuntar-les per obtenir la casa de cada grup de 1r escollint alternatives més sostenibles i saludables amb el medi ambient i amb ells mateixos.

Com a producte final del projecte s’han presentat 5 cases que s’han exposat al vestíbul de l’institut  i l’alumnat ha explicat als companys d’altres classes el seu projecte. Molt bona feina. Felicitats!

Text: Coordinació