La Institució de les Lletres Catalanes amb la col·laboració dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre van homenatjar la Zoraida Burgos, amb motiu del seu 90è aniversari. Però, qui és la Zoraida Burgos?
La Zoraida Burgos és una escriptora i bibliotecària catalana, però també és grafòloga, pintora i restauradora d’objectes d’art. I per la seva trajectòria al llarg de la seva vida fins arribar als seus 90 anys s’ha fet mereixedora d’aquest homenatge.
Ha escrit moltes obres, en prosa i en vers, i ha guanyat nombrosos premis. L’últim que va guanyar va ser l’any 2018 quan li va ser atorgat el Premi de la Crítica de poesia catalana (2018) per la seva obra Convivència d’aigues.
Si bé per se ja mereix que la coneguem, per a nosaltres és una cara coneguda perquè és la mare del nostre professor del cicle d’Administració i finances Ferran de Torres Burgos, de qui molt sovint hem comentat les seves victòries en el camp de l’atletisme. Gràcies a ell, la seva mare Zoraida Burgos va visitar l’institut el 21 d’abril del 2016, en la celebració del Dia mundial de les Llengües maternes. Per a nosaltres va ser un honor i una alegria comptar amb la seva presència en aquesta celebració.
Des de l’institut volem manifestar la nostra satisfacció perquè se li hagi organitzat aquest homentage i volem fer-li arribar a ella i a la seva família la nostra sincera felicitació.

Text: Montse Piqué