El dia 5 d’abril de 2022 el grup d’alumnes de llatí i grec de batxillerat van assistir a la representació de l’obra de teatre Els bessons de l’autor llatí Plaute (251 – 184 aC). L’acte ha estat organitzat per la Societat Catalana de Teatre Grecollatí i l’obra ha estat representada pel Grup KOMOS, de l’IES Districte Marítim de València. Més de 3.000 persones de 50 instituts d’arreu de Catalunya hi han assistit entre el matí i la tarda. Les professores acompanyats van ser la Montse Vidiella i la Montse Piqué.

Tot i que el grup s’esperava un rotllo d’obra, la veritat és que va sortir molt engrescat i meravellat del tipus de representació que havia vist. La posada en escena ha estat molt encertada acostant el llenguatge i la gestualitat de la comèdia al públic jove, el qual hi podia identificar tot un munt de referències a personatges i fets de l’actualitat, fets i personatges que s’escapaven sovint a la comprensió de la pròpia professora (el Xocas, Motomami, Saoko, papi, saoko, els Bridgerton, esteroides…). Per exemple, podreu veure a les fotos el capità Sparrow i Dràcula, la presència dels quals tenia molt de sentit en un obra, l’autor de la qual utilitzava la tècnica de la contaminatio, introduint en la seva obra personatges, escenes…, d’altres obres.

En acabar la representació i abans que el grup d’alumnes es dispersés, vam cantar la tradicional cançó de L’hora dels adeus, una cloenda perfecta per a una sortida que ha estat instructiva, divertida i amena. Gràcies alumnes! Gràcies Montse Vidiella!

Text: Montse Piqué