Els alumnes de primer curs del cicle de grau superior d’Administració i finances celebren el dia d’Europa.

El 9 de maig del 1950, Robert Schuman, llavors ministre francès d’Afers Estrangers, va fer una declaració que marca l’inici de la Unió Europea, que avui celebrem. “Europa no es farà de cop, ni en una construcció de conjunt: es farà per realitzacions concretes, tot creant en primer lloc una solidaritat de fet”.

Paradoxalment, la idea d’Europa creix a mesura que creixen les divisions a l’interior del continent i que, al mateix temps, es té una certa consciència d’aquestes. El repte és ara que la Unió Europea avanci en la unitat al mateix temps que garanteixi la diversitat de les seves nacions i cultures. I que els ciutadans europeus ho vegin també així.

D’Europa, han brollat idees amb valor universal com la democràcia, la civilitat, la racionalitat, la llibertat, la igualtat, la tolerància, l’humanisme, el desenvolupament, la dignitat humana, els drets de la persona o el benestar material. Europa com a valor seria inconcebible sense l’ideal i l’imperatiu de llibertat.

Amb aquest acte estrenem una setmana que s’acabarà amb el viatge dels nostres alumnes de Salvament i socorrisme a Alemanya, on faran pràctiques en empreses durant un mes.

Text: Ferran de Torres